Залежність зламостійкості броньованих дверей від металу

Зламостійкість броньованих дверей – хто не чув цей термін. Маніпулюють їм усі, кому не ліньки, але мало хто знає, що таке класи зламостійкості броньованих дверей. Розглядати їх ми не будемо, а от поміркувати про метал, який використовують виробники у своїх дверях, буде корисним.

Одеса — велике місто, вибір броньованих дверей дуже широкий. Під цей термін потрапляє усе — і китайські так звані двері, і багато вітчизняних, які недалеко пішли від китайських. Ще кілька років і броньованими дверима називатимуть навіть дерев'яні двері — в Одесі й не то почуєш.

Багатство вибору означає багатство цін, а вони залежать від внутрішнього устрою дверей, в якому частину вартості визначає обшивальний метал.
Товщина його різна — китайські друзі примудряються виготовляти бронедвері з металу 0,4-0,6 мм, які, якщо вірити продавцям дуже надійні. Те, що вони легко пробиваються звичайними ножицями або викруткою їх не особливо турбує — а що ж ви хотіли за такі гроші!

Вітчизняні виробники мають совість і ставлять у свої двері метал, товщиною від 0,8 мм. Такі двері в жодному разі не можна назвати зламостійкими, але враховуючи високішу якість металу, вони на порядок кращі за китайський ширвжиток.

Двері з обшивальним металом 1 мм зустрічаються повсюдно, займаючи більшу частину ринку як Одеси, так, ймовірно, і України. Вони мають прийнятну ціну, яка доступна всім верствам населення.

Якісніші двері обшиваються півтораміліметровим металом, що збільшує їхню опірність зламу і водночас вартість. Двері з такою товщиною металу можна вважати якимось порогом, нижче за який опускатися не варто.

Два міліметри — це краще, ніж півтора, і двері з такою товщиною металу вже можна з певною натяжкою назвати справді броньованими. Деякі виробники використовують під час виготовлення своїх дверей український метал, який пройшов холодне вальцювання. Така дія значно посилює його міцність, тому двері з 2-х міліметровою обшивкою забезпечують більш-менш гідну зламостійкість на побутовому рівні. Враховуючи той факт, що при такому металі використовується і потужніший каркас, більша кількість петель, можна говорити про посилення всієї дверної конструкції загалом. При покупці або замовленні таких бронедверей слід пам'ятати, що увага зламників вже буде спрямована не на обшивку та каркас, а на замки, тому вони повинні мати відповідний класу дверей захист.

Зайве говорити, що визначальним чинником для більшості покупців є ціна. Купуючи бронедвері в Одесі, слід розуміти, за що ви вкладаєте гроші. Завжди має сенс дізнатися про товщину металу, і на підставі отриманої відповіді зробити висновок про клас дверей. Зазвичай у двері з тонким металом ставляться і дешеві замки, броньовані двері з товстим металом частіше оснащуються якісними замками. Зрозуміло, що товстий метал — це додаткові витрати, але броньовані двері не та річ, на якій економія відбивається позитивним чином. Не хотілося б, щоб ви зрозуміли цю істину на своєму досвіді...

Наші телефони: 067 593-61-27, 067-716-31-43
Часи роботи: з 8.30 до 16.00 (у неділю до 15.00)
Двері, вікна, замки, циліндри.
Копіювання ключів.
Ремонт замків та дверей
RU