Коли доцільно ставити крабову систему у броньовані двері

Крабова система, якщо її правильно встановити, може значно посилити стійкість броньованих дверей до зламу. Але, як і при монтажі будь-якого додаткового механізму, також значно збільшується вартість усієї конструкції загалом. Отже, в яких випадках установка крабової справді доцільна?

Передусім зазначимо, що крабова система — це не панацея від усіх бід і зламників, встановивши яку можна спати спокійно. Керується вона (читай відкривається) звичайним замком, у пристрої якого є спеціальні тяги, що йдуть до девіаторів (додаткових ригелів), що закривають двері на чотири або три боки. Очевидно, що отримавши доступ до замка, викрадач отримає доступ до крабової системи. Виходячи з цього, можна вивести перше правило: замок має бути добре захищений.

Захист замка може бути різним — є спеціальні внутрішні броненакладки, що оберігають замок від спроб проникнення в його секретну частину. Замок може бути захищений самою конструкцією броньованих дверей: достатньо встановити додатковий шар металу між замком та зовнішнім боком дверей, щоб утруднити спроби зламу. Нарешті, товщина металу дверного полотна також грає чималу роль.

Йдемо далі. Тяги та приводи до девіаторів – це механіка, якій властиво ламатися та надійність якої значною мірою залежить від жорсткості каркаса дверей. Неміцні бронедвері — не найкраще місце для крабового замка. А таких «броньованих шедеврів» в Одесі хоч греблю гати — достатньо зайти на «Привіз», де вас почнуть смикати за рукави, пропонуючи «якісні», «дуже й дуже надійні» китайські двері.

Наступний чинник — наявність другого замка. Багато хто вважає, що встановлення крабового замка перетворить бронедвері на неприступну фортецю. Як уже згадувалося, така думка помилкова і загрожує поганими наслідками — другий замок є обов'язковим.

Якщо броньовані двері розташовані в людному місці, то, можливо, в цьому разі немає сенсу витрачати додаткові гроші на встановлення досить складної крабової системи. Два надійних замки забезпечать цілком прийнятний захист. У протилежному разі, коли двері розташовані в безлюдному місці, встановлення «крабів» є доцільним. Але дверна коробка має кріпитися до стіни дуже добре — інакше її можуть просто вирвати зі стіни.

І, нарешті, завжди потрібно пам'ятати, що броньовані двері – це лише частина комплексу загальної безпеки житла. Ніякі, навіть наднадійні двері не врятують ваше майно, якщо у зловмисників є можливість проникнути в приміщення іншим способом, через вікно, наприклад. Вхідні двері повинні відповідати загальному рівню захисту приміщення – це аксіома.

Підіб'ємо підсумки. Крабова система може значно підвищити зламостійкість ваших дверей, якщо це ЯКІСНІ ДВЕРІ. Якщо ж у вас виникла ідея купити дешеве барахло, а потім за допомогою «крабів» зробити з неї «цукерку», то здебільшого це будуть викинуті на вітер гроші.

Наші телефони: 067 593-61-27, 067-716-31-43
Часи роботи: з 8.30 до 16.00 (у неділю до 15.00)
Двері, вікна, замки, циліндри.
Копіювання ключів.
Ремонт замків та дверей
RU