Чи потрібна захисна фурнітура в броньованих дверях

Коли йдеться про броньовані двері, багато хто представляє їх як якийсь еталон зламостійкості. Такі судження властиві споживачам, які ніколи не замислювалися про те, який метал стоїть у сталевих дверях і як зламуються двері, які називають броньованими.

Ринок металевих дверей досить насичений, проте надійні броньовані двері в Одесі купити можна не скрізь. Причина проста: конкуренція не дозволяє виробникам підняти ціни й вони всіма способами намагаються зробити свою продукцію дешевшою за продукцію конкурента. Така ситуація не сприяє підвищенню стійкості до зламу, оскільки найчастіше економлять на металі та замках.

Якщо метал дверей досить товстий, понад 2 мм, то ніхто зі зловмисників не чіпатиме каркас дверей, намагаючись проникнути до квартири. Вся увага буде приділена замкам: якщо це сугальдний замок, то його просвердлять у потрібних місцях безпосередньо через корпус дверей, якщо ж йдеться про циліндровий, то циліндр можуть висвердлити або вибити. Запобігти таким випадкам допоможе захисна фурнітура.

Захисна фурнітура — це різноманітні накладки із міцної, загартованої сталі, висвердлити яку практично неможливо. Накладки, звані часом броненакладками, бувають внутрішні та зовнішні, але мета їх застосування одна — захистити замки від впливу грубої фізичної сили у вигляді висвердлювання та пробивання дверного полотна для отримання доступу до механізму замків.

Зовнішні накладки встановлюються із зовнішнього боку броньованих дверей, захищаючи циліндр від збивання та висвердлювання. Захисні набори, які містять і ручки, захищають також частину полотна дверей над секретною механікою замка. Недолік зовнішніх броненакладок — установка: їх потрібно вміти правильно монтувати. В іншому разі вони збиваються молотком і не здійснюють своїх захисних функцій.

Якщо зовнішні броненакладки поширені дуже широко, то про внутрішніх майже ніхто зі споживачів нічого не знає. Накладки такого типу встановлюються при виготовленні дверей, під них проєктується місце і зрозуміло, що в типових дверях їх немає з вищевказаних причин ціноутворення. І якщо зовнішню захисну фурнітуру на типові двері дехто ставить, то про встановлення внутрішньої чути не доводилося. Проте внутрішні накладки чудово захищають механізми замків, але встановити їх у готові броньовані двері дуже складно — усе залежить від конструктивних особливостей.

Виходячи з отриманої інформації, можна зробити висновок про доцільність використання накладок у броньованих дверях. Оскільки навіть у недорогих варіантах дверей використовується два замки, один з яких циліндровий, то забезпечити йому додатковий захист не завадить ніколи. Чи є сенс викладати додаткові гроші, вирішувати потрібно в кожному конкретному разі. Очевидно, що оптимальним варіантом є виготовлення броньованих дверей на замову, при якому захисна фурнітура буде якісно встановлена виробником, забезпечуючи дійсно підвищену стійкість до зламу дверної конструкції загалом.
Так само очевидно, що немає сенсу застосовувати накладки в китайських дверях з тонким металом, які розкриваються звичайним консервним ножем — у мережі є багато відеоматеріалів, які демонструють цей захоплюючий процес.

Наші телефони: 067 593-61-27, 067-716-31-43
Часи роботи: з 8.30 до 16.00 (у неділю до 15.00)
Двері, вікна, замки, циліндри.
Копіювання ключів.
Ремонт замків та дверей
RU